Sopslut

Men jävlar vad tidigt jag och Devin klev upp idag. Jag klev upp 5.20 och Devin 5.45. Är det mänskligt att gå upp så tidigt? Gud glömde även bort natten som var, och Devin var vaken till och från hela natten. Han hostade och grät om vartannat. Han hostar och sen när han drar in får han knappt nå luft låter det som. Han är även lite förkyld också men i övrigt pigg.
Såå, ingen idé för mig att vabba för lite hosta.
Alla är hostig och snorig denna årstid, så om febern håller sig borta kan de vara på förskolan. En pedagog på Devin förskola sa det till mig idag. Det tyckte jag var bra sagt....

Nu ligger min lilla tokunge och sover här bredvid. Han var så trött så han får väl vila sina fina ögon en stund då.



 Kärleken min 


Essajkå

Ja ni vet ju alla att SAIK vann SM-guld för någon helg sedan. Det visste ju jag redan i förväg, så därför firade vi under matchens gång med en tårta. En barnvänlig SAIK-tårta...




First day

Jag lär börja med att tacka alla fina människor för peppningen i föregående inlägg! Thanks...

NU har min sista VFU period dragit igång. Jävlar va knepigt det känns att säga SISTA. Shit...
Första dagen var idag och det gick bra. Jag är på en småbarnsavdelning och de barn som var där idag var underbara. Supersnälla och mysiga. Dock var det endast 6 st barn där idag, vilket gjorde att hela dagen gick vääldigt långsamt. Efter lunch sover ju nästintill alla barn och då stod tiden verkligen stilla.

Jag har iaf bestämt mig för att ta en promenad på min rast för någon träning efter jobbet lär man ju inte hinna med.

Mmm, så ligger det till idag. Imorgon däremot börjar jag kl 6.30, och herregud va ovant det kommer vara! Jag har förberett Devin hela kvällen att han ska "gå upp tidigt, inte titta på bolibompa innan dagis och äta frukost på dagis". Jag tror ärligt talat inte att han bryr sig så speciellt mycket  om det. Det är mest jag som är ovan och får dåligt samvete för att jag måste släpa upp han ur sängen när han sover som skönast. Meen så är verkligenheten, jag vet!

Tja då..

Dumma mamma!!!

Men herregud vilka fruktansvärda dagar man kan ha ibland. Då menar jag psykiskt alltså. Eller, det psykiska och fysiska hänger säkerligen ihop när man mår så dåligt som jag har gjort nu på eftermiddagen. Helt plötsligt började jag känna mig som världens sämsta. Sämst på allt! Sämst på skoluppgifter, sämst på att träna, sämst som pedagog, sämst som mamma, sämst som vän, sämst på att laga mat, sämst på att planera och tamme fan sämst på allt. Jag blir galen på mig själv när jag blir såhär men jag kan fan inte rå för det. Det bara blir så...

Nu på kvällskvisten har det varit väldigt jobbigt här hemma. Devin har grinat, jag har grinat, Devin har skrikit på mig, jag har stängt av tvn för honom, Devin har skrikit att jag är dum, jag har grinat ännu mer, han har grinat igen och så har det fortsatt..

Sen är det inget som kan få mig att må bättre heller. Jag vill inte ha någon här hemma som sitter och tycker synd om mig och kramar om mig osv. Usch, sånt orkar jag inte med.

Iallafall så blev det bättre efter ett tag. Devin sa förlåt och jag sa förlåt till honom. Han läste en bok för mig och jag lagade mat åt honom. Han åt som en häst, så där har vi nog förklaringen till varför Junior inte var på sitt bästa humör. Men vad är min förklaring då?
Är det fullt normalt att vara så här "känslig"?





Naturgodis

Kan det finnas något godare än naturgodis???



Och då äter jag inte något av de godisar som innehåller nötter, vilket kanske är typ 80% av sortimentet.
Men det är gött ändå hörrni!!!


Sunshine

Fan, vilket härligt väder. Jag har tagit en promenad tidigare imorse och det var fruktansvärt skönt!
Nu ska jag snart bege mig till skolan. Vi har VFU seminarium idag. Mindre roligt..

Ikväll ska vi på föräldramöte på Devins förskola. Första jävla gången 1½ år!!! Hoppas man får någon vettig information om verksamheten. Vore ju kul...

Ha en bra dag allihopa. Vi hörs senare ikväll!



Ge mig sommar!!!!!


Verksamhetsförlagd utbildning...

Jag har varit på min nya VFU plats idag och hälsat på. Jag ska tillbringa 4 veckor på Jernvallsskolan. Det blir nog bra när jag väl bestämt mig vart på förskolan jag vill vara under min VFU tid.
Men jag kan ju iallafall säga att mig lär ni då inte se skymten av under dessa veckor. Herregud, hur ska det gå att "jobba" heltid hela April?????
Jisses!!


Nu ska jag på Step/styrka. Skriver mer sen.

Puss heej

När Devin åkte slalom...

Kan ni se här

Var beredd på mitt klara, färdiga, gå-skrik i början bara.

Tjaaa då

Heja Saik!

Idag tar de hem guldet!

Själv så firar jag detta guld med en Saiktårta. Den ska jag ta med ut till Sofia och Arvid i Årsunda.




Kom igen nu Sandviken!!!!!!


Björnbusecupen i Kungsberg

Min lilla kille har blivit så stor och tuff att han vågar åka Björnbusecupen i Kungsberg. Jag blir så stolt!
Varje Onsdag och Lördag anordnar Kungsberg en lite cup för barn. Barnen får då åka i en liten bana, genom några portar, in i mål. Samtidigt som en speaker pratar i mikrofon hur det går för barnen. Efteråt får barnen ett diplom, björnbusegodis och sedan åka släde efter en skoter.

Devin vill tävla i allt han gör nu för tiden. Vem klär på sig först? Vem äter upp maten först? Vem springer fortast till förskolan mm. Då tänkte jag att jag tar tillfälle i akt och frågar om han vill åka Björnbusecupen. Och det var ingen tvekan, självklart ville han det!

När jag stod där uppe i starten av banan med honom frågade speaken alla barn va dom hette innan dom startade. Nervositeten slog då till på min älskade son och han frågar mig:
"-VA HETER JAG?" (samtidigt som han stirrade på mig, med världens största ögon!)
"-Men Devin du vet ju va du heter, svarade jag"
"-Nääe, jag vet inte!!!!"

Stackarn, va så pirrig inför starten att han glömde bort va han hette. 

Jag frågade honom tusen gånger om han verkligen ville åka, och att det skulle gå så bra om han valde att göra det. Han valde att åka båda åken, och det gick såååå bra!

Jag blir så sjukt glad när Devin börjar tuffa på sig lite. Han har varit så rädd för allt nytt så detta är verkligen ett framsteg för honom. Nu vet han att han klarar av det här och det kommer bara göra honom tryggare i sådana sammanhang i framtiden.



Älskade hjärta!


Beautiful day

Idag blir det en vända i Kungsberg med Devin och mamma. Det var ett tag sen mamma stod på ett par skidor så då passa det ju bra att hon hakade på när vi ändå bara ska vara i barnbacken hela tiden.

Ikväll är det tjejmiddag ute i Årsunda.


En god och enkel förrätt

En god och enkel förrätt har ni här:

2 pers

1 smördegsplatta
tomatpesto
Lufttorkad skinka
fetaost
ruccola


  • Dela plattan på mitten
  • Bre på tomatpesto på plattorna
  • Skär fetaosten i bitar och lägg på vardera platta
  • Lägg på skinkan
  • In i ungnen, 200 grader, tills den har fått fin färg och smördegsplattan "fluffat" till sig lite.
  • Lägg på ruccolasallad och strö över lite fetaost och olivolja.





Stjärnkalender

Eftersom jag och min son bråkar varenda eviga kväll om sovning, tandborstning, städning av hans rum mm, har jag nu infört en "stjärnkalender" här hemma.

Detta innebär att om Devin borstar tänderna, städar undan sina leksaker och går och sover UTAN BRÅK OCH GRIN, så får han en stjärna. När han samlat ihop 5 st stjärnor får han godis på fredagsmyset och om man skulle samla ihop 10 st stjärnor får han välja en ny tidning eller en ny film.

Kan ju både vara bra och dåligt det här men jag anser att något måste göras här hemma. Jag orkar inte tjaffsa och släpa in han i badrummet för att borsta tänderna på kvällarna. Så då känner jag att detta är en lösning, och vi får då se om det funkar bra eller inte...


It´s enough!!!

Men fy vilket vidrigt program de visar på fyran nu!!
En unge i minuten. Usch, jag ska inte ha nå mer barn....det räcker med ett!!!

Jag har varit på Step/styrka idag. Det är så jävla roligt! Jag längtar redan tills nästa måndag.
Efter träningen åt jag två skinkrullar med pepparot och en banan. Till det dricker jag ett glas te. Gött hörrni!

Tja då

Is it for real?

GÄVLE

Emelie Hedlund har gått ned halva sin vikt.
Landstinget betalade för viktminskningsoperationen – men nu när hon fått stora besvär av överskottshuden blir det kalla handen. Hon får ingen hjälp.
– Jag förstår inte hur man kan säga ja till en operation och sedan vägra hjälpa till med biverkningarna.

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.2839603-halva-emelie-forsvann


 Men är tjejen seriös? Menar hon på fullaste allvar att landstinget ska bekosta hennes skönhetsoperation? Hon har valt själv att göra en tjockisoperation, och måste väl då ha förstått att huden kommer att hänga om hon går ner i vikt!?

"Har landstinget inte råd med det ska man inte heller göra så många överviktsoperationer. Man måste se de båda ingreppen som en helhet" säger flickstackarn.

Helt otroligt hur slut i huvudet människor verkar bli av att göra sådana operationer. Storhetsvansinne är vad det är! Blir man erbjuden att göra en sådan operation ska man väl vara otroligt nöjd. De slipper tunga och jobbiga bantningsmetoder och når sitt mål mycket snabbare. Varför inte vara nöjd där? Nej, då ska det gnällas på att de inte kan äta, huden hänger, de mår psykiskt dåligt mm. Men vad fan räknade ni med när ni la er på operationsbordet???

Men om man mår så jävla dåligt som den här tjejen mår, varför inte bara betala 45 000:- ? För så jävla mycket pengar är det faktiskt inte.
De får ju normala människor, som gått ner i vikt av sig själv göra! De av några, är för fan värd att få hudoperationer betalda!

Ur Arbetarbladet:

"Ska man behöva betala 35 000 kronor för att få hjälp med komplikationer efter en operation som landstinget utfört?"

"Det är ingen komplikation av operationen, det har med det önskvärda resultatet att göra. När de närmar sig normal vikt får de dessa rester av sin sjukdom. Det kan vara besvärande men är inte livsfarligt" - Ulf Öhrvall, verksamhetschef för kirurgin i Gävleborg

UNDERBART UFFE!!





Kingsmountain

Idag har jag varit i Kungsberg hela dagen. Vilket jäkla kanonväder det var idag!!! Underbart!

Ikväll blir det Melodifestivalen med tjejerna. Pizza, cola, godis och mysbyxor är vad som gäller ikväll.

Jag tänkte även ge er resultatet i kvällens mellofinal:

1. Danny
2. Nicke Borg
3. Saade
4. The monkey
5. Swingfly

Så blir det!

Hej så länge

Time flies

Jag och Devin ligger fortfarande i sängen och tittar på barnkanalen. Jävlar va mysigt vi har. Får se om vi orkar oss upp och äta frukost snart eller om vi kör en liten brunch senare.

Idag ska vi åka till Grycksbo och fira Elias som fyller fyra år. Tanken var från början att vi egentligen skulle åka dit på söndag, men eftersom det det inte blev nå skidåkning i Kungsberg igår kväll så tar vi det på söndag istället.



Kidsen på kalas hos Elias när han fyllde 1 år


It´s a mess



det är lika rörigt i mitt huvud..


Cupcakes for everybody!



Jag är för jäkla sugen på att gadda mig igen. Denna gång funderar jag på att göra en cupcake på ovansidan av foten. Det är riktigt snygg!! En massa olika färger och små coola detaljer är vad jag är ute efter.
Kanske att jag gör en cupcake på ena foten och en chokladboll på andra. Det vore något det!


Nothing else matters



Min fina Devin



Thank God, soon it will be over!

Nu sitter jag här igen, på Sveriges bästa bibliotek och pluggar. Eller jag ska strax börja. Man måste ju dricka 100 liter kaffe och äta minst 150 bananer innan man ens orkar öppna böckerna.
Jag har nog aldrig varit så skoltrött som jag är just nu. Jag till och med längtar tills nästa termin då jag ska skriva mitt examensarbete. Då är det jävligt illa!

Just nu läser vi AU2 tillsammans med alla lärare på lärarprogrammet (som läser näst sista terminen) och ni anar inte hur jobbigt det är.

Nu ska jag sätta igång med tentan igen. Den fråga jag ska besvara idag är:

" Belys hur genus och sexualitet vävs samman i det heterosexuella normsystemet - den heterosexuella matrisen. Relatera till Ambjörnssons disskusion om sexualitetens betydelse i de två tjejgruppernas skapande av genus. Uppmärksamma även helt kort hur heterosexualitetens normsystem påverkar synen på kvinnor respektive mäns samkönade relationer"

Skjut mig!!!


Guess who´s back?!

Hej hallå där!

Jaha, då var jag här igen då! Jag satt och pillade lite med en ny header och blev lite sugen på att blogga igen. Jag vet inte om vad jag ska blogga riktigt, för just nu har varken ett kritvitt hem att skriva om, eller några rabattkoder på h&m att delge er. Men jag kanske kommer på något så småningom.

Sen tänkte jag helt skita i att göra såkallade glad/sur/flirt/tungan ut-gubbar. Utan ni får helt enkelt gissa er fram om jag är ironisk/glad/sur mm.
Jag känner att det är lite väl mycket fjortis över sånna gubbar...

Hej på er så länge. Vi hörs snart igen!


RSS 2.0