Nosebleed

Idag var det ganska så rörigt på Norrtullskolan.
Allt känns jävligt rörigt nu för tiden...

Jag blödde näsblod idag. Kanske jag ska ta som ett varningstecken?!

jag beslöt mig för att inte träna idag. Först och främst med tanke på näsblodet och sen så tröttnar jag när jag inte ser nå resultat. Usch ja, den där jävla magen är det väl bara att acceptera att man aldrig kommer bli av med.

Såååå, jag tänkte att det var lika bra att feta på magen ännu mer och bakade då en äppelpaj med min son idag på eftermiddagen. Äppelpaj och vaniljvisp har jag nyss tryckt i mig. Jävlar va gött de var.



Så är det!


Dagens låt

Det här är så jävla roligt! Jag skrattar så jag grinar till det här:)

Kommer ni ihåg det här eller?:)

Wimans - Lunarstorm



Det är ju så förbannat roligt när dom knappt kan hålla sig för skratt själv :)

Någon som har en lägenhet över?

Jag skulle skriva något jävla intressant här nu, men nu är det som bortblåst. Hmm...
Får se om det dyker upp senare...

Fan va dagarna rullar på alltså. Snart är det 1:a November och det är då jag tänkt att flytta neråt i landet. Jag har ingen lägenhet och inget riktigt datum för Devins inskolning heller.
Meeenee, det löser sig nog.

Är det ingen som skulle vela dela på en femrummare med mig och Devie eller? :) Det vore väl nice? ;)
Annars får ni gärna höra av er om ni vet någon som hyr ut en trea i Sandviken....

Fuck it!

Skapligt engångsligg!!

Ett engångsligg sen är framtiden säkrad. Skaplig tjej! :) haha
Inte så konstigt att hon är "jätte lycklig" och "mår fantastiskt". Det skulle jag också göra :)



Skaplig kille också för den delen :)

Dagens låt

B-b-b-bennie and the yets...

Elton John - Bennie and the jets


I hate them

Det är tamme fan helt sanslöst! Oavsett vad man gör så är det alltid fel. Spelar ingen som helst roll vad jag gör!! Varför kan människor inte bara sköta sitt eget och ge fan i vad alla andra gör? Ska det vara så förbannat svårt? Folk borde sluta vara så nyfiken och lägga ner kraft och energi på sånt som spelar roll istället.

Jag är trots allt 23 år gammal och klarar mig gott och väl på egen hand. Jag är så förbannat trött på alla jävla människor som ska ha 100% kontroll över vad jag gör och vart jag är.

Sköt er själv för fan! Sluta va så jävla nyfiken...




Dagens låt

Ganska skön låt :)

Taco - Puttin' on the Ritz


Dagens låt

Dagen till ära har jag valt denna underbara Queen låt. Ta er tid att lyssna på hela låten, för den blir bara bättre och bättre ju längre in i låten man kommer.

Queen - Bohemian Rhapsody



Bra as hell!!

Dagens låt

Eftersom Devin är sjuk så har han fått äran att bestämma låt idag.

Dj white magic - var ligger landet där man böjer bananerna



Han tröttnat nog aldrig på den här låten....

Eebin sjuuuuk...

Precis när vi skulle sätta oss och äta lunch idag ringde de från Devins dagis och sa att han inte var sig lik. Han hade 37.7 i feber och jätte gring och grinade efter mamma hela tiden:( Lillgubben min! Och då är han verkligen inte sig lik.
Så jag åkte och hämta honom på direkten och nu är vi hemma.
Så nu ligger han nerbäddad i soffan tillsammans med snutten och tittar på Pippi. Ser ut som om han kommer somna vilken sekund som helst...

Ska försöka få lite saker gjorda här hemma idag, nu när jag har hela eftermiddagen på mig. Men känner jag mig själv rätt så lägger jag väl mig brevid Devin och sover några timmar. Meeeen jag ska försöka att tvätta och dammsuga lite iallafall...

Hej så länge


Träningshelvete

Igår fick jag dåligt samvete för att jag åkte och tränade efter jag slutade (kl 14). För att jag inte åkte och hämtade Devin på en gång. Fattar liksom inte när jag ska ha tid för träning annars, om jag inte gör det när han är på dagis. Men jag måste sluta tänka så. Fan va töntig jag är!

Idag tog jag iaf en promenad på 40 min hem från vfu:n. Då tyckte jag att jag hade lagt upp det bra. Får se hur det blir imorgon. Eller om jag rent ut sagt skiter i motion imorgon och trycker en fazer choklad istället :P Haha! Det är ju trots allt lill lördag :P 
Fast...neä.....

ikväll var jag förbi Johanna på jobbet också. Jag skulle hämta mina jobbarskor som hade blivit kvar där. Jag slog till på stort och käkade där också. Kyckling, sallad, lök och mangosås blev det:) Hon hade tyvärr inte tid att sitta så länge med mig för det var ganska mycket folk, så jag åkte upp en sväng på Team Sportia istället och kikade på lite jackor åt mig och skor åt Devin.
Jag hittade en skit snygg Haglöfs jacka som jag blev skit sugen på. Den var nedsatt i pris också, och så fort man ser den där röda jävla lappen kliar det ju i fingrarna på mig.
Får se hur jag gör. Kanske blir en vända till Valbo inom en snar framtid....

Det är så mycket som jag skulle behöva köpa. Allvädersjacka åt mig, och skor och skinnjacka åt Devin står väl högst upp på listan just nu.


Dagens låt

Whitney Houston - Greatest love of all


Dag två är avklarad...

God kväll!

Andra dagen på VFU:n är avklarad och idag kändes det faktiskt mycket roligare än igår. Det roliga är ju att jag nu helt plötsligt har blivit F-2 lärare. Alltså, förskoleklass upp till årskurs 2. Men mest är jag med sexåringarna men har även ansvar för 7-8 åringarna under vissa tillfällen på dagen.
Dagarna hittils har bestått nästan enbart av konfliktlösningar. Barnen kommer fram en efter en och säger ungefär:  " fröken, han härmar mig", "fröken, hon petar på mig" eller "fröken, han spottar på mig".
Ja, så ser det ungefär ut.
Men jag är faktiskt överaskad. Jag trodde inte att jag skulle få ut så mycket av att vara i en förskoleklass men herregud va fel jag hade. Här kan man ju verkligen komunicera med barnen på ett djupare plan och få sådana klockrena svar som inte en annan ens hade tänkt på. 

I barnens matsal är det buffé och det tycker jag är helt fantastikt. Det borde införa det på alla förskolor också enligt mig, med tanke på ljudnivån som är vid matbordet på en förskola.

Jag kan nog erkänna att man i en förskoleklass kan fokusera mer på de pedagogiska. Eftersom barnen tar så mycket ansvar själv och klarar det mesta själv så kan man som pedagog lägga mycket energi på just det pedagogiska i verksamheten.

Sen är det ju helt underbart när det är en mångkulturell skola. Trodde ärligt inte att jag skulle säga så men herregud va man får lära sig saker alltså! :)

Nu ska Devin i säng...Ciao!


Dagens låt

Jag ska nog börja med "dagens låt" här in da blog. På dagarna tänker jag på så många bra låtar och vill lägga upp dom och dela med mig av dem här i bloggen. Men sen glömmer jag bara bort de när jag kommer hem. Så nu har jag beslutat att köra en låt här varje dag (om jag kommer ihåg....eller orkar för den delen).



Dagens låt:

The Highwaymen - Highwayman




Trots att det var dålig kvalité på videon så var jag bara tvungen att ta den. Det blir lite mer känsla i det hela när man får se dessa lovely gubbar samtidigt som man hör låten...


Hata VFU

Jag har sån ångest! Ångest över att min VFU börjar imorgon och pågår i sex jävla skit veckor! Jag tycker ärligt talat att det ska bli skit jobbigt. Tårarna är inte långt borta och jag förstår inte om det är pga VFU:n eller allt annat som sker i mitt liv just nu.
Fan va det kommer ta emot att gå upp imorgon. Jag hoppas verkligen att det kommer kännas bättre när jag väl kommit in i barngruppen.

Men endå.. fan jag ska vara där varje jävla dag, hela jävla dagar i sex veckors tid. Jag kommer inte att se skymten av Devin eftersom det kommer bli tidig lämning och sen hämtning för honom. Jävla skit va ont det gör i mig när jag tänker på de. Sen kommer jag ju bli tvungen att plugga på eftermiddagen/kvällen också om jag ska hinna klart med alla jävla uppgifter vi fått..

Sen vill jag bara flytta hem nu också. Helst imorgon! Jag saknar allt och alla i Sandviken just nu. Men jag kan inte flytta för jag har den där jävla kuk VFU:n som bara ställer till problem.
(Föresten, är det ingen som har någon lägenhet över här i Söderhamn som ni vill hyra ut under 6 veckors tid?)

Fan va jag är less. Jag skulle behöva....en stor jävla kram...

Inte vill jag sova heller för då blir det morgondag så snabbt.



Party people

Höhö! :)

Vi drack drinkar till förbannelse denna kväll:)

   
  

Guldgänget!



  
  
  


Tack och bock!



Bara en massa krångel...

Jag är galet mycket i skolan nu men det beror bara på att vi ska ut på VFU snart och då trycker dom in så mycket som möjligt veckorna innan de.

Imorse var tåget försenat i 40 min. När vi väl kom ner till skolan skulle det vara en föreläsning. "Naturen om hösten" hette den. Ja ni hör ju själva. Helt värdelös föreläsning och jag ljuger verkligen inte om jag säger att jag nickade till några gånger. Den varade dock inte länge och vi fick rast i 3 timmar tills eftermiddags passet började. Jag var så less så jag var nära till tårar där ett tag, just för att jag är tvungen att väcka en trött Devin 6.10 på morgon för att lämna han på förskolan och sedan stressa och ta mig till tåget ner mot Gävle. Också kommer man dit och det är en b:ig jävla föresläsning om varför löven ändrar färg på hösten osv....och sen fick vi rast i 3 timmar. Så inåt helvete slöseri med tid! JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD!

Sen hade vi lab på eftermiddagen. Det gav mig inte speciellt mycket heller. Idag handlade det om konstruktioner och vi skulle bygga torn av blompinnar och gjuta en form med armering i. Kul!

Som om inte det vore nog så stannde tåget pga växelfel (?) i Ljusne Herzegovina (oj, skrev jag verkligen de?! Höhö), och där tyckte dom att vi stod bra så där blev vi kvar i två jävla timmar. Tur att Emma och Madde var med och lättade upp stämningen lite.

Vi höll på och skratta ihjäl oss när tanten som jobbade på tåget talade om i högtalarna att "vi har två stycken här ombord som måste kliva av tåget för att det ska köpa ett hus kl 19.00. Kommer de inte i tid förlorar de huset. Men det är bara dom, och ingen annan som får gå av tåget!" (också pratade hon svengelska också. Haha). Så dom två hoppade av tåget mitt ute i Ljusne/Vallvik trakten, och vi andra fick snällt sitta kvar.
Sen när tåget äntligen börja åka igen hör man tanten i högtalarna "Yeeeeeeeey, nu är vi äntligen på väg igen". Hahah, så jävla rolig...

17.00 skulle vi anlända till Söderhamn egentligen. 19.00 klev vi av tåget idag!!!!


Nu ska jag sova! Yeeeeeeey! :)


Fashion show with Devin Gruvman

Jag och Devin hade en liten modevisning här om dagen. Devin fick testa lite nya byxor och hoodies. Och självklart sitt nya allvädersställ...

Detta är iallfall lite av det som fångades på kort!

 

  

 
Byxor - G-star
Hoodies - Billabong och Name it.



 

Allvädersställ från McKinley

En gång är ingen gång...

Igår när Johansson var här lyssna vi runt lite på YT. Herregud vilka minnen man har till vissa låtar alltså...

Här är en av dom iallafall, eller man har sjuka minnen till alla Björn Rosenströms låtar rättare sagt...


examinationsuppgift i teknik

Man är för jävla dålig. Jag har haft hela förbannade sommaren på mig att lämna in en examinationsuppgift i teknik, men likt fan så väntar jag tills sista dygnet med att ens påbörja den. Som tur var, var den inte så komplicerad så den är klar nu efter bara 4 timmar framför datorn. Det kan ju va så att jag är översmart också, meeeenee.... ;)

Imorgon kl 24.00 ska den vara inlämnad. Ska finslipa lite på den imorgon efter skolan, men den är så gott som klar nu iallfall..

God natt mina vänner



30 års kris

Tänk att den här förbannade söndagsångesten aldrig kan försvinna. Jag hatar söndagar men allra mest hatar jag måndagar. Det är så deprimerande med måndagar. Jag vet inte varför, det är bara så.

Som tur är kommer Fia och Junia upp imorgon och underhåller mig och Devin :) Det ska bli så roligt och vi ska bara mysa hela dagen :)
Junnis blir föresten 1 år på fredag. Det är helt sinnesjukt det. Tiden springer verkligen iväg. Själv blir man inte en dag äldre. Man kan ju iallafall inbilla sig de.

Apropå ålder så har jag kommit på att jag nog har en lite 30 års kris nu vid 23 års ålder. Jag hörde att Markus Krunegård också hade de så...
Jag och Markus...
Jag ska inte gå nå djupare i hur jag kommit fram till det men det känns iallafall lite så. Helst av allt vill jag bara stoppa tiden för tillfället.
Jag är inte nöjd med mig själv för fem öre nu för tiden. Varken på insidan eller utsidan...

Till veckan går jag in i en stenhård träningsperiod. Inga hamburgare, thaimat eller godis. Vatten och äpple it is! Hahahah. Eller så kanske inte.....vifåse..

Nej nu börjar jag nog blir lite trött...
Heeej

Idol 2008

I förra årets uttagning av Idol var denna jäsiga karl med. Hur förbannat bra är han inte??? Helt sinnesjukt vilken röst...



....och man kan ju inte slita sina blå från Andreas heller. Gud, vilken fin man!!

Footwear

Meeen fuck it vilka fina höst/vinter skor jag hittat nu! Sitter och funderar om jag har råd eller ej...

Va tycks?


Robot jävel...

Idag var jag i skolan från 8.30-12 bara. Vi har haft teknik idag igen. Jag och Madde har fått gjort en "robot" och en frigolitsåg :) haaha, vilket jävla dallas det är i skolan egentligen, men vi har iallafall roligt:)

Precis nu när jag skrev om roboten kom jag ju på att ta fram den och visa Devin. Han var inte alls lika exallterad som mamma utan han blev skit rädd. Den där roboten har röda lysdioder till ögon också blont afrokrull till hår. Om man vill starta själva roboten trycker man bara på en knapp så börjar den hoppa tack vara en snurr-grej som sitter på näsan. Devin blev iallafalla livrädd för hela aparaten och vela inte leka med den som jag trodde.
Här har man kämpat med den där förbannade roboten hela förmiddagen också är han rädd för den... :) Bra där!

Jo, som sagt, vi hann med tolv tåget hem sen åkte jag direkt till Active och tränade en timme. Gick på bandet och körde lite styrka efter de. Sen hämtade jag Devin på förskolan och nu har vi nyss ätit lite mellanmål.

Jaha, nu är hela eftermiddagen förstörd då bara för att Gruvman så stort skulle ta fram roboten. Devin hänger runt halsen på mig nu och är skit rädd. Tamme tan!

Nu ska jag duscha, sen tvätta....




Mycket i skolan just nu...

Igår och idag har jag varit i skolan hela långa dagarna. Igår hade vi lödövningar och idag en föreläsning och sedan en film om pedagogen Janusz Korczak och hans liv på eftermiddagen. Filmen var på polska och svartvit så det var ingenting jag skulle stoppa i spelarn en lördagskväll direkt...

Jag vaknade dessutom med huvudvärken from hell imorse, och den har inte blivit bättre under dagen. Sen har jag varit sjuuukt trött idag också. Jag har kommit fram till att jag sover alldeles för lite och har då bestämt att jag ska lägga mig efter Idol ikväll. Alltså runt 21 tiden! Jag måste verkligen få många timmars sömn inatt om jag ska orka resten av veckan. Dessutom är förkylningen inte helt borta heller så det är troligtvis den som gör mig så hängig också...

Nu ska Devin bada sen har jag köp 85% choklad som jag ska unna mig till Idol. Wohoo


Volbeat fan nr 1

Devin är en Rockstar!


Ensam mamma söker

Hahahah, men jag dör. Jag sitter och sittar på "Ensam mamma söker" och skrattat gott åt det lilla blonda fruntimmet som tror hon är 20 år. Hon som väljer att dejta 22 åringar och den gamla Amigo programledaren :) Hahaha herregud vilken störande kvinna!

Roger tyckte att jag ska söka nästa år, och jag tror tamme fan att de inte är någon dum idé. Jajjamensan det ska jag!!!!!!



Inte pratar jag som Madelene eller? Det är ju hemskt isåfall....


Bilder

Ja, mina vänner. Såhär såg det ut i Smörnäs...



  

  




Sen blev vi trött och vela bara sova....men då skulle vi ännu längre in i skogen..

  
  


Tack och bock...


Fältövningar i Smörnäs

Men hej och hå va dagarna går fort. Nu är det ju tamme tusan helg igen!

Idag kom vi hem från fältövningarna i Smörnäs. Herremingud vilket dygn alltså.
Gårdagen började med att tåget från Söderhamn var 40 min försenat så klassen fick snällt vänta på in oss som pendlar. Samling på högskolan sen bar det av ut i skogen. Vi började med att resa våra tält. Det var stora jävla tält och ingen hjälp av lärarna fick vi heller. Jag kan erkänna att jag inte hade så mycket att bidra med i tältresningen. Jag kan ju för fan inte ens få upp Devins lilla "Blixten mcqueen" tält så hur i hellvete ska jag kunna sätta upp ett 20 manna tält? :)

Sen skulle vi sätta igång med våran bakugn. Vi skulle alltså bygga en bakugn av stenar. Som vi senare bakade stenugnsbakat bröd i :) Det var ganska lärorikt lär jag säga.
Sen hade vi massa redovisningar under hela dagen också.
Kvällen avslutades med middag, efterätt, mörkerstig och stjärnhimmel.

Sen va det dags att sova. Det var ingen barnlek kan jag tala om. Fy hellvete va kallt det var! Fullt påklädd skulle man försöka somna i den där jävla sovsäcken. Låg man på sidan fick man ont i höften, låg man på rygg fick jag ingen luft för att jag var så förkyld och att lägga sig på mage, som jag oftast sover på, var inte ens ett alternativ för då hade jag väl blivit kvävd till döds..

Idag var det lite redovisningar, raketskjutning och korvgrillning :)

Sen kom jag hem och duschade, tvättade en maskin tvätt, och sov i 3 timmar.
Nu ska jag nog lägga mig snart igen....

Lägger upp lite bilder antingen i kväll eller imorgon...Hej

Tretorn med flames

Jag har ju köpt ett par nya gummistövlar åt Devin idag också. Ett par Tretorn med flames :) Haha så jäkla pojkigt.
Så nu kan iallafall Devin åka ut och campa!

Nu...snart, ska jag ta fjorton stycken alvedon och lägga mig i soffan och titta på Rhapsody in rock. Jag har aldrig varit ett sånt stort fan av Rhapsody men jag tänkte att jag skulle ge de en chans ikväll. Det håller ju bara på en timme trots allt, så de ska jag nog klara av. Sen har jag ju hört att La Gayila Frazier ska vara så jävla bra också. Så de kan man ju inte missa :P Hahah


Tjo!


Packar

Ok, nu börjas de. Halsont, snorig och trött. Perfekt!
Imorgon ska vi på läger. Herregud. Jag har aldrig tamme fan campat i hela mitt liv. Hur fan ska det här gå? Första gången i mitt liv som jag gick på en bajamaja var nu i Juli på Rockweekend. Första och (trodde jag) sista gången jag campade var med Tobias och Mia + våra familjer i Årsunda för hundra år sedan.

Man hyr en stuga om man ska på semester. Så enkelt är de!

Meen som sagt, det blir nog bra när vi väl kommer dit. Jag och Madde har varit och handlat vår matsäck idag också. Korv, bröd, mackor, juice, oboypåsar, bullar, och lösviktsgodis :) Hahah

Just nu håller jag på och packar. Det är för jävligt va grejer vi ska ha med oss. Och förstår ni att jag och Madde ska släpa allt det här på tåget imorgon bitti kl 7?!

Ja ni kan ju titta själv...


Utrustningslista till fältövningarna i Smörnäs
   
                 
               
                 
Personlig utrustning     Gemensam utrustning  
                 
Badkläder       1:a förband    
Bestick         Flytväst      
Ficklampa       Fågelbok    
Flora         Musikinstrument    
Handduk       Spade      
Handskar       Stormkök    
Hygienartiklar       T-sprit      
Kniv         Tält      
Kosa, mugg       Yxa      
Liggunderlag el. luftmadrass   Såg      
Lupp                
Mat                
Myggmedel (viktigt)            
Mössa                
Ombyte                
Penna+papper              
Plastpåsar              
Regnkläder              
Ryggsäck (rek)              
Sittunderlag              
Sovsäck                
Stövlar                
Tallrik                
Termos                
Tändstickor
             
Toapapper              
Varma Kläder
             
     

 

         
Fortsätta att packa nu kanske så man blir klar innan tåget går imorgon....

Inskolning...

Idag lära jag hoppa över en föreläsning nere i Gävle för att Devin "bara" fick gå 2,5 timme på dagis. Helt sinnessjukt att en inskolning ska ta så jävla lång tid när han trivs på dagis. Jag menar, det är ju inte heller första gången han börjar på dagis liksom. Men men så är de och det blir ett jävla pysslande med hämtning och lämning den här veckan eftersom jag åker iväg imorgon till Smörnäs. Och det kan jag verkligen inte stå över för det är obligatoriskt...
Ibland börjar jag tro att förskollärarna där bara gör så här för att förstöra och vara dryga mot mig. Sen kan jag tänkte mig hur dom sitter och surrar och pratar skit på rasterna i personalrummet. Åh, va arg jag blir!

Tur att Devin är så underbart snäll, så honom kan dom då absolut inte gnälla på. En mer väluppfostrad 2åring får dom leta land och rike efter!  :) Hahah

RSS 2.0