Essatece

Essatece :)

 

  
  


Söndagsfika med världens finaste son oh världens finaste brorsdotter..




Bilderna är från Cicki

Tjo och tjimm

Hej och hå va dagarna går fort nu för tiden. Hur som helst så har jag och Devin spenderat helgen nere i Sandviken. Fredagen bjöd på god mat, drinkar och massa prat på Mulles. Det va otroligt roligt att nästan alla vi tjejer kunde träffas och bara vara vi, utan barn och utan karlar :) Tack jäntor för en lyckad kväll..

Lördagen var jag och Fagerlund i Valbo nästan hela dagen. Shoppade och fikade :) Köpte ett par pjucks till Devin som han ska ha på dagis i vår och på försommaren och förhoppningsvis i höst (jag kanske var liite optimistisk där, meen..). Ska lägga upp en bild på dom sen. Köpte även nån enstaka grej på Ikea och ett linne på Gina Tricot..
Sen på kvällen åkte vi hem till oss och käka pizza och titta på Robinson. Så mysigt så :)

Söndagen blev det på ännu mera fika på Marangoni med nästan alla tjejer från fredagen, men då även med våra underbara barn som sällskap:)
Det blev ett trevlig slut på en super trevlig helg.

Jag har även hunnit med att hälsa på min mormor som inte blir nå bättre utan tvärtom :(

Jag ska försöka sno lite bilder av Cicki på facebook och lägga ut lite här så ni som inte har Fb också kan se hur våran helg har varit :)

Nu är de "Ballar av stål". Så jävla bra!

Bilder på mitt hjärta..

Det kan ju inte finnas någon som gör sådana "grimaser" jämt när kameran kommer fram, som Devis..

 
 


Men han är iallafall världens vackraste och han är mitt allt. Han är mitt hjärta.

OTH-nörd

Hej på er!

Här är det lite snuvigt som vanligt. Jag blir så less!

Idag var vi på öppna på fömiddagen. Devin åt våffla och lekte med barnen. Efter de åkte vi hem så Devin fick sova en stund. Sen kom Devins farmor och lekte med honom medans jag åkte och träna och solade i nån timme.

Jag har legat i några dagar nu och tittat igenom hela säsong 4 av One Tree Hill. Jag har sagt åt Roger tusen gånger att han ska ladda ner säsong 5 så jag kan fortsätta titta direkt efter 4an är avklarad. Så nu när jag skulle lägga mig och avnjuta några avsnitt så finns dom inte nerladdade!!! Avsnitt 9-12 har han laddat ner, men inte nå andra. Jävla smartskaft!!
Hur fan ska detta gå? De är ju så spännande i serien nu juu...

Jaaha, Nu ska jag göra mig lite te..

heej da

Spyor

God kväll på er.

Idag har jag pluggat från kl 8 till 16.30. Tiden går så sjukt fort när man sitter där. Jag är iaf klar med hemtentan så nu kan jag andas ut. Eller kanske inte, för jag har två seminarietexter som ska in också. Sen ska ju portföljen in också kom jag på.
Fan, det tar aldrig slut känns det som.

Devin ville inte sova när jag la han tidigare ikväll. Han har ju sån sjuk hosta så han hostar och hostar, och värre blir de när han ligger ner. Så han vela som sagt inte sova, och han grina som fan. Tillsist hosta han så mycket så hela middagen och vällingen kom upp. Jag brukar gripas lite av panik när Devin börjar spy och denna gång var inte ett undantag. Man vet liksom inte vart man ska börja när barnet spyr
*Ska man låta barnet stå kvar i sängen och fortsätta spy där han redan har spytt ner?
*Eller ska man ta upp han och låta han spy resten av spyorna på mig?
*Eller ska man springa med han till badrummet så de blir småskvättar av spyor på golvet hela vägen till badrummet?
*Eller är det någon som har ett annat förslag så får ni gärna dela med er!


Jag är nästan 100% säker att det inte är magsjuka utan att han bara har en frukstansvärd hosta. För jag har själv en dryg jävla hosta just nu som ger mig kväljningar varje gång.
Devin får vara hemma med mig imorgon. Sen är ha ledig på onsdag också är de nog full fart igen på torsdag :)

Det blev ett ganska vidrigt inlägg det här men hoppas ni har överseende.

Nu ska jag hänga tvätt. Heeej

Våran helg

Hej hej hallå.

Min mor och far var upp och hälsade på oss igår. Mycket trevligt när de kommer upp :)
Sen på kvällen va vi ut och käka med Anna och Mikal och efter de åkte vi hem till oss och spelade poker. Jag är inte riktigt inne i ett stim när de gäller poker just nu. Det går så jävla dåligt! Den enda som de verkar gå bra för är, håll i hatten, Roger som förr i tiden va sämst på poker.

Idag har Roger jobbat och jag och Devvan har varit ut till Trönö på loppis. Jag går fan aldrig på loppis men jag tänkte att jag skulle ge det en chans idag då. Men det var ungefär som jag förväntade mig. Mycket mycket mycket begagnade, urtvättade kläder
Men jag fyndade faktiskt en sak, trots allt :)

Sen efter de åkte jag och Devin ner på stan för att fika med Jenny, Tova och Viggo. Otroligt roligt att träffa dom, då det va typ hundra år sedan sen vi sågs sist. Efter fikat gick vi i lite affärer och kollade på kläder och skor åt kidsen :) Man skulle ju kunna handla ihjäl sig, så är de ju :)

Imorgon blir de nog förmiddagskaffe hos Maria och Milo om dom har tid för oss :) Sen middagskaffe hos Tompa, Jennie och Alve och efter de blir det lite intervall träning med Nina. Sen prata Anna om någon bio imorgon kväll också så vi får se om vi går på den :)

Hej

Ännu en dag har passerat..

Idag har jag varit ner till Gävle. Redovisning av våran observationsuppgift på förmiddagen och sedan tog vi tåget hem och vidare till CFL för tenta plugg. Har fan inte gjort nå annat än och pluggat den här veckan känns det som..

Imorgon ska jag iaf va hemma med Devin. Mamma och pappa kommer antingen upp eller så åker vi på öppna en sväng. Sen tänkte jag träna en sväng och sen ska vi ut och käka med Micke och Anna..

Det va det. Nu ska jag sova. Ciao


Jag hade datorn med mig till skolan idag och det kanske vade bästa jag kunde göra. Hann kolla på två avsnitt av OTH. Ett imorse på vägen ner och ett på hemvägen :) Det ska jag göra om!

Ord

Jahaa, här kommer de lite "svårare" ord som man får dra ur Devvans mun ibland...

Pappa-brrrr = pappas bil
Mammas-brrr = mammas bil
Foa = morfar
uuuuuus = snus
toter = skoter
Mimi = Micke
Nana = Anna
ija = Fia
moamo = mormor

Ja, som ni ser så är de inte lätt att förstå för en "vanlig" människa :)

Nej, nu står han här bredvid mig och skriker MAMMA! MAMMA! mammaiiiiii!! och hoppas jämfota.
Dags att byta bajsblöja...


Kattjävlar

Så mycket som jag hatar katter har nog ingen människa varit med om förut!
Alltså, det är inte sant vilka vidriga djur. Varför i hela friden väljer man att ha en katt som husdjur? Vad får man ut av att ha en katt rännandes ut och in i huset?

Jag hatar ju hundar också men inte alls i närheten av vad jag hatar katter. För hundarnas ägare har iallfall koll på hundarna till skillnad från kattägarna (iaf här i området). Dom släpper bara ut sina jävla katter utanför dörren sen får katterna sköta sig själva i området. Sen släpper dom in dom igen när dom ska äta och ut igen när de ska leka, osv.
Kattägarna har liksom inte en aning vad för jävla skit deras katter hittar på när de är ute...

Här där vi bor är katterna galna. Dom pissar hej vilt på både mattor och trädgårdsmöbler här utanför, så de luktar piss när man kommer hem om dagarna. Det är inte speciellt mysigt ska jag tala om.

Kanske man ska ställa ut ett fat med mjölk + något extra ute på gården så kanske de jävlarna suger i sig de och aldrig kommer tillbaka nå mer..

...så jävla mycket hatar jag dessa djur!!!!!!!!!!!!


Bilder och Filmer

Här kommer några bilder från melodifestivalen..

  
  

Sen har jag en liten film här också...
 
Ok, VM i vem som har ljusast röst!!!




..och i söndags var lilla familjen ut och åkt bob (för visst fan heter de bob?) för sista gången skulle jag tro..
  

...också en liten film till..
 
..och här var de VM i Sandviksmål....

Melodifestival final

Meeen du, vilken rysare de va i lördags!!!!!! Shit va spännade de va alltså..

Jag tycker så synd om Måns att han inte vann så jag kunna nästan börja grina. Bara hans blick när han fick så lite poäng av publiken gjorde ju att man fick tårar :(
Annars så va väl h.e.a.t bäst. Men tur att de inte vann..

Undra om det kan bero på att både jag och Malena Ernman är från Sandviken och att det är därför vi är så stora stjärnor båda två?!?
Det tror jag iallafall...



hahah





Lägger nog upp lite bilder senare ikväll.
Nu ska jag iväg och träna en stund sen ska jag på CFL och plugga med Madeleine, och där blir vi nog en stund...

Naturexpert

Meeen nu jävlar måste ni hålla i hatten. Jag kanske inte har berättat att den inriktningen jag går är inom naturvetenskap och matte. Och idag har jag fått hem kursinformation om nästa kurs som börjar i slutet av Mars.
Nature and Environmetal Issues from Children´s Point of Veiw, heter kursen. Alltså Natur och miljö ur barns perspektiv med ämnesdidaktik (jag tyckte det lät spexigare på engelska).

Och då när jag läser i vårat kursschema så står det ungefär såhär:

Förel. Ekologi och miljö
Sem. Jakt och hållbart nyttjande
Förel. Däggdjur
Tentamen, Ekologi och miljö
Naturstigsredovisning
Förel. Fåglar
Förel. Småkryp

+ att vi ska vara ute i naturen typ 50% av alla lekitioner.

Och alla ni som känner mig väl kanske vet huuuuur mycket jag hatar allt som har med småkryp och växter att göra?!?
Då kan man ju fråga sig varför jag valde just den här inriktingen? Den frågan ställer jag mig också fortfarande och ett svar är nog att jag inte alls ville gå den andra inriktningen som fanns, och det andra svaret är kanske att det är på tiden för mig att jag lär mig hantera allt som har med naturen att göra.

Så efter lite läsning i informationen så tycker jag, helt seriöst, att den här kursen ska bli super rolig. Så jag hoppas att jag efter den här kursen, och i framtiden, kanske kommer bli en sån pedagog som pussar grodor och är alldeles lerig om händerna eftersom jag har grävt efter maskar hela dagen.

Va tror ni om det mina vänner? :)





En sak är då säker och det är att jag fortfarande hatar mygg, knott och getingar nå så inåt hellvete!!! Det kommer aldrig ändras! :)




Jävlar va ont i ryggen jag har..

Det går lite segt med pluggandet just nu och varken jag eller Madeleine har någon motivation för fem öre. Madde är skapligt förkyld och jag har värk i min rygg av någon konstig anledning.
Men jag har skrivit klart reflektionen som ska in imorgon och sen har vi gjort upp ett "schema" för nästa veckas plugg:) haha
Nästa vecka blir alltså en mördar vecka med observationsuppgift och en hemtenta. Sen ska vi dessutom ner två dagar till Gävle också. Fy tusan...

Snart ska jag åka och köpa mat på Mai Thai och sen ka jag hem och käka och vila ryggen. Fattar inte va de är för fel på min rygg. Hoppas bara de blir bättre tills på lördag då vi ska gå  Stockholm hela dagen.

Hej så länge..

Big news

 
Världens vackraste..


Idag har vi varit på Öppna förskolan en sväng och lekt lite. Just nu sover Devin en stund men sen blir de väl full fart igen :)

Det är faktiskt galet mycket att göra i skolan nu tycker ja. Vi fick våran hemtenta igår så den lär man väl börja med snart också:( Men imorgon blir det en heldag på CFL så då får vi ser hur långt jag kommer då...

Och nu till de stora nyheterna!!!!!

Jag och tjejjerna har fått tag på biljetter till Melodifestivalen på Lördag så då bär det av till Stockholm igen. Ska bli så roligt. Hade ju varit skandal om vi INTE fått nå biljetter med tanke på att vi varit där de senaste två åren. Det börjar bli lite av en tradition..

Och nu till det absolut bästa!


Jag ska äntligen få bli fadder. Åt Fagerlunds och Landströms lilla sötfnöt Arvid. Självklart började jag gråta när hon frågade mig för de ska verkligen bli jätte roligt :) Åh, jag är så glad..


Sötaste lilla Arre

Ikväll blir det Aerobics om inte min rygg protesterar. Men jag ska ta nån alvedon alldeles innan så ska de nog gå vägen..

Ciao!

Devin´s nya skor och jacka

Helst av allt vill jag att Devin ska bära äkta guld-diamant skor på fötterna i vår/sommar men nu är ju inte det ett alternativ så då får de blir dessa två par som får pryda min sons fötter istället :)



 
Sen så har han fått en ny jacka också och se, så vacker den är :)

 
(det är lite dassig färg på korten, men jag ska försöka ta ett kort ute och in action så får ni se den riktiga färgen)


Sportfåne

Alltså, min Roger är inte den största sportnörden jag känner. Utan tvärtom. Han bryr sig nästan inte ett skit om sport. Han tittar hellre på crapheap challenge (eller va fan de heter) på discovery istället för till exempel VM finalen i fotboll. Därav kan jag påstå att han är sååå ointresserad som det bara går att bli.

Men helt plötsligt så hör jag Roger börjar prata med sig själv och rätt som det är så står han upp och skriker att det är MÅÅÅÅÅL!!
Han har då alltså knäppt över på Edsbyns match mot Sirius i 85:e minuten och helt plötsligt är han jätte intresserad.

"Det va ju fö fan offside juue" hoppa också ur Roger käft nyss.
Jag ställer mig då frågan om Roger ens vet va offside är?

"Ska du inte titta på Discovery nu då?" Frågar jag honom nyss.
"VADÅ, ÄR DE NÅ BRA DÄR???" svarar han och knäpper över direkt för att titta...

Så, han är inte så sportintresserad som han verkar alltså,...

Våran helg

hej hej hallå. Jag lever fortfarande, jag är bara för jävla dålig på att uppdatera.

Jag och Devin har iaf varit i Sandviken i helgen och hälsat på min mormor som är jätte sjuk:( Inte alls nå roligt att se henne så dålig, men hon håller endå humöret uppe tycker jag.
Usch ja, det är så hemskt, hur ska jag klara mig när mormor går bort??

Sen hann vi med en sväng på öppna förskolan i Sandviken också. Fia och världens finaste Arvid va också där.
Sen har vi mest tagit de lugnt i helgen. Som sagt, jag har spenderat mycket tid uppe hos mormor.

Igår kom vi hem runt 14 tiden och då åkte vi ut till Anna och Mikals nybygge. Det kommer ju bli sjukt fint när det är klart, det är en sak som är säker...
Sen kom dom hit på kvällen och åt tacos och titta på Wipeout, som vi förörvrigt låg dubbelvikta när vi titta på för de va så roligt. Sen spelade vi lite poker och efter de vart vi alldeles för trötta så då åkte dom hem :)
Tack, tack för en trevlig kväll..

Idag, måndag, har jag varit på min VFU plats och gjort observationer. Det tar ju tusen år innan man lär sig att observera på rätt sätt inom pedagogyrket, men de här var alltså första gången och jag tycker väl att de gick sådär. Ska  sammanställa allt någon dag framöver så får vi väl se om jag har fått fram något..

Nu har jag nyss ätit och ska lägga mig och titta på något avsnitt av OTH, sen kanske jag ska vila några minuter.
Sen ska pojken hämtas och det ska iväg och tränas...

Hej da


CFL

Hej hej.

Just nu sitter jag och Madeleine på CFL och pluggar. Vi har suttit här sen imorse och nu vart jag äntligen klar med mitt. Jag ser att flitens lampa lyser på Madde då hon inte riktigt är klar än. Men vi är så sjukt duktiga som skiver och skriver så fingrarna brinner på oss:)

Jag lämna in bilen imorse uppe på Werners(?) och sen gick jag ner hit med 13 kilos datorn på ryggen. Så även denna dag har jag fått min dagliga motion. Synd bara att jag tryckt i mig en niggerball nyss så de kanske inte spelar någon roll. Hahah

Så ligger de till just i detta nu. Tjaaa

Anna Sahlene och norska jäntans låt..

Va är de för fel på er människor som inte röstade vidare detta underbara bidrag av Anna Sahlene och den norska jäntan??
Ni bör skämmas!!!



Fan, den är ju superbra den här låten, men jag antar att jag får skylla mig själv som inte tittade på förra delfinalen:(

Stockholm 27/2-1/3

Okej här kommer de som ni alla har väntat på. Sammanfattningen av vår helg i Stockholm.

Fredag: Jag och Devin åkte och hämta upp Anna och Micke och sen åkte vi vidare mot Sandviken. Där släppte vi av Devvan och tog med oss Roger istället. Sen va de full fart neråt. Med en nervös Droger framför ratten så hitta vi äntligen fram till Scandic Continental. Jag drog ett skämt om att de va hemskt dåligt att de inte va någon som kom och körde ner bilen i garaget åt oss. Men efter att Mikal varit och checkat in oss så blev de ju så att de kom någon och körde ner bilen åt oss ändå.
Väl upp i rummen konstaterades det att vi bodde högst upp. Väldigt fin utsikt lär jag erkänna.
Vi åkte sedan ner till hotellbaren och tog oss en varsin drink. Eller jag och Anna drack drinkar, och de andra drack som vanligt några öl.

Sen hade ju Mikal en överaskning åt hela gänget som vi spänt väntade på. Men först vart de mat och billig öl på "den gröne jägaren" på Södermalm. När vi väl satt där och efter några öl så fick vi äntligen fram att de va RAW vi skulle gå och se på Göta Lejon.
Och det va tamme fan de roligaste jag sett någon gång. Herregud va rolig dom var. Jag skratta så jag fick ont i huvudet. Det satt en gravid kvinna alldeles bredvid mig som inte riktigt orka hålla ögonen öppna under hela föreställningen. hahah. De tyckte jag va minst lika roligt :)
Kom hem runt 03 tiden.

Lördagen: Upp i ottan (kändes det som) och käka frukost. Sen skulle jag och Anna shoppa och killarna skulle på nå kakel tjaffs. Vi handla och vi handla och vi handla. Tillslut lära vi ringa Roger och Micke så dom fick komma och ta våra påsar. Då, när dom kom så kunna Roger lägga till ännu en sak på sin meritlista. Han va därmed även en fotokakel plattsättare. Hmm, hur detta har gått till har vi inte en aning om.
Men efter drinkar och öl i gamla stan så va de dags att gå hem. Vilket vi såklart inte orkade, så vi tog en taxi tillbaka till hotellet istället.

Efter en timmes lugn och ro på rummen va de dags för drinkar i hotellbaren igen. Sen gick vi till Jensen´s Böfhus för att äta middag. God mat, gott vin och glassbuffé till efterätt.

Sen gick vi vidare till Casino Cosmopol och där spelade vi på maskiner och vid olika bord. Det va riktigt mycket folk där så man fick trängas. Jag och Roger spelade såklart bort pengar medans Mikal och Anna vann lite. Vi gick väl därifrån runt 02.30 snåret. Mycket lyckad kväll.

Söndag: Vi sov över och fick panik då jag hellre hugger av mig armen än att missa hotellfrukosten. Nu tog jag kanske i men, vi hann i vilket fall, och efter frukosten var de dags för oss att åka hem. Upp och packa ihop allt och sen körde någon tjomme fram vår bil. Jag och Anna hade såklart inte fått nog av all shopping utan vi vela in till Kista och shoppa mer. Vi satte karlarna på två stolar med en varsin kaffe och sen gick vi i affärer. Vi hittade dock ingeting så vi va inte kvar där så länge.
Sen åkte vi hem.


Tusen, tusen tack till Anna och Micke som ordnade en super trevlig helg åt oss. Ni är guld värda. Tack, tack och åter tack. Maxi kommer få två toppen föräldrar:)

Undervattensplattsättare

Gode gud, hjälp mig! Jag har nyss upptäckt att jag shoppat upp en way to big part av mitt csn. Åååh......

Somliga utvecklas till Poker-rävar men jag, mina vänner, har utvecklas till en shoppa-mer-än-jag-har-råd-med-räv.

Usch va jag mår dåligt nu...

...fast jag får tänka att de finns folk som har de värre. Sånna som inte ens haft möjlighet att shoppa upp alla sina pengar för att dom inte har nå pengar..

Nu mår jag genast lite bättre.

Sen har jag ju min "Undervattens-plattsättare" som tjänar stooora pengar som kanske kan skänka mig en slant eller två.
Hahahah
Den dagen Droger blir undervattens-plattsättare ska jag pensionera mig...Sådeså..


Pillesnopp

Åååh, jag veeet, jag är sämst på att uppdatera.
Jag lovar att skriva och lägga ut lite bilder ikväll när jag kommer hem från boxen.

Kika in på Mikals blogg så länge. Han har skrivit lite om helgens bravader. Bara de att han glömde de absolut viktigaste: Glassbuffén på Jensens :) Hahah

Nej nu ska de svettas. Tjaaao








Undra va som menas om man säger..
Jag orkar inte gå
Du får göra de
...och till sist
Pillesnopp
..i sömnen?

Man är för dum...

RSS 2.0