Funderingar kring julfirandet

Vilka bekymmer jag har när de kommer till julfirandet. Eller rättare sagt så har VI problem.

Jag tycker julen fortfarande ska vara som när man va liten. Ingen som helst press eller stress över någonting. Utan då kunna man bara njuta av allt som hade med julen att göra. Bara hänga med på allt som skedde liksom.
Jag känner att det kan man inte göra nu. Jag blir snart galen på allt som har med julen att göra.
Nu förtiden så för julen bara med sig ett extremt stressmoment.
Vart ska vi fira jul?
När ska vi fira hos dom vi inte firar hos på julafton?
När ska vi hinna träffa dom andra?
Blir dom sur om vi gör så? Kanske dom andra bli sur om vi bestämmer såhär?

Jaaaaag blir galen snart!!!

Snart köper jag mig två biljetter till Nueva estockholmo (hahah) och tar med mig Devin och åker bort över jul. Roger vägrar ju åka bort han. Men endå så kan han inte säga vart han vill vara över jul, utan han veeeet inte. Som vanligt alltså.

Är det någon mer som har problem över hur ni ska göra i jul? Och hur reder ni ut de isåfall? Och speciellt om ni har barn och är tvungen att fira jul tillsammans. Hur gör ni då?
Jag måste få hjälp!!!


Grattis..

Mäh, tänk att jag +1 är välkommen på efterinsläppet på Isabella Löwengrips 18 årsfest på Café Opera imorgon då:) Det tyckte jag va roligt.

Hade jag fått veta de igår hade jag lätt gått på de. Men nu blir det jävligt tajt med barnvakt och dylikt..


Synd. Det hade nog varit roligt:)

Helgen

Tjenna.

Jaa då va de ju så att jag skulle skriva lite om helgen som var. Jag kan ju börja med lördagen då. Jag bestämmde mig i sista minuten att jag skulle med Patrik och Johanna ut. Så jag åkte in till Johanna och då va redan Patrik, hans brorsa och någon till kille där. Det rassla in några kompisar till Johanna en timme senare typ och sen va vi inte kvar så länge till där.
Vi gick då vidare till Ingela som hade utflyttingsfest. Vi va där en stund men det va så himla mycket folk där så vi gick vidare till nån annan fest lite längre bort.
Där va vi tills det va dags att gå ut på DrJekyll & MrHide. Väl där inne så va de skapligt med folk och huur trevligt som hellst. Mycket bekanta ansikten som man kunna surra med:)
Tog en taxi hem runt 3 tiden. Det va ingen som vela ha efterfest så.. Suckers!! :P

På söndagen va de ju såklart min tur att gå upp med Devin. Och ni ska då inte tro att Roger ställer upp och går upp när jag har varit ut eller.
Nej då, 6.10 så vela inte Devvan sova nå mer och då va de bara för Gruvman att kliva upp.
Så jag låg och halvsov i soffan medans Devin sprang runt med kastruller och stekpannor och lekte för sig själv.

Sen på eftermiddagen så åkte vi ut till Trönö och åt.


Idag så va de ju som sagt redovisning. Det gick ok.
Vi slutade 11.45 så vi hann med 12.06 tåget hem så det har varit en luuuugn och skön eftermiddag här i soffan fram tills det var dags att hämta Devin på dagis kl 15.

Ikväll har jag kollat på UB och DH. Det sistnämnda är sjukt bra nu alltså. Jag tröttnar nog aldrig på de.

Imorgon är jag ledig. Ovanligt va? :P

Roger tittar just nu på det där förbannade krabbfiske på discovery. Jag hatar det programmet!!!!! Jag går och lägger mig nu.
Ciao

Tröttast

Jag lär bara slänga in ett kort litet inlägg innan jag drar mig tillbaka för kvällen.
Jag har suttit nästan hela kvällen (tog en paus när det vara Färjan och Prison break, men endå) med alla jävla uppgifter vi har att göra i skolan.
Så idag har jag skrivit en loggbok till bilden, gett alla i min studiegrupp kommentarer av deras rörelseuppgift och nyss vart jag klar med pedagogen som vi ska redovisa om imorgon på seminariet.
"Rousseau" heter den förbannade författare/pedagogen.

Så nu är jag lite förberedd på redovisningen imorgon men inte alls lika föreberedd som jag hade hoppats på.
Jag är så sjukt trött så jag orkar inte läsa nå mer idag utan jag går och lägger mig nu.

Ska skriva om helgen som varit imorgon när jag har lite tid över. Jag slutar ju tidigt imorgon så en liten stund över har jag nog :)
Kan iaf säga att jag hade skit roligt i lördags:)



Nääe tamme tusan att Devin ska vakna nu dåååååååå. eller han gnäller till åtminstone nu. Åhhw..

Utgång

Fan , jag var inte ett dugg taggad på att gå ut idag men nu när jag sitter med första ölen öppnad så känner jag att jag blir mer och mer taggad.
Så ikväll ska jag ut med Johanna och Patrik :)

Sitter och lyssnar på Metallica från Stadion 2007. Så nu blir jag mer taggad.
Tur att jag va och köpte explorer Jordgubb/Lime tidigare idag fast jag inte trodde då att jag skulle ut. Så nu blir de DRINKAR!!!!!


Heeej daaa.

Devvan är en kändis

Men kolla in det här då och se vem som är med i tidningen idag :)



Fast ni kan bara se bilden på förstasidan eftersom jag förmodar att ni inte prenumererar på Söderhamns kuriren :)

Tåget Tomas

Vi åkte ner till Gävle imorse kl 8 för vi skulle ha ett seminarie. Sen när vi kom dit så skulle vi sätta oss i våra studiegrupper och diskutera och svara på frågor från litteraturen som vi läst.
Sen sluta vi kl 11.45 :) tog 12 tåget hem och sen åkte jag och Alex och käka på Mai Thai.

Jag åkte och hämta Devvan kl 15 och sen åkte vi ner på stan. Jag har nu tröttnat på att sitta och häcka framför tradera så jag köpte mig ett par Kavat dojjor åt Devvan. Ett par vinterkängor alltså..
Sen köpte jag lite pyssel också:) Flörtkulor, glitter stjärnor och piprensare. Så nu ska vi göra jultomtar imorgon jag och Devin :)
Jag hann även med att framkalla lite kort. Första gången jag gör de faktiskt. Det gick fort och bra så de gör jag nog fler gånger:)

Nu sitter Devin och tittar på Tåget Tomas. Han verkligen älskar de programmet. Bara man säger "tåget tomas" så springer han till sin fotölj framför tv och pekar på dvd:n :) Sen kan han nästan sitta hur länge som hellst och bara titta på tomas och hans vänner:)

Nu ska jag göra iordning lite välling sen är det läggdags för Devin.

Kraaam heej

Pyssla på föräldramötet...

Hoj Hoj.

Min "semester" är nu över och jag ska ner till Gävle imorgon. Jag har ju varit ledig i ganska precis en vecka. Eller ledig va kanske att ta i. Jag har pluggat som en galning hemma men jag har inte behövt vara där nere:)
Men imorgon ska jag ner som sagt..

Idag så  va jag med Jenny och Viggo på Barnens Hus och handla paket åt Lilly. Sen åkte jag och hämta Devin på dagis och sen åkte vi hem till Jenny och barnen och fikade och surra. Madde, Lilly och Linnéa va också där så de va jätte trevligt att träffa dom. Det va ett tag sen.

Ikväll var vi på föräldramöte på dagis. Alla föräldrar fick pyssla ihop en bok av massa bilder som vi hade tagit med oss på personer och platser i Devins omgivning som betyder mycket. Men eftersom man knappt har nå vanliga foton nu förtiden utan bara digitala så vart de inte på så många personer:) Men mormor och morfar vart med iaf och det är de viktigaste:)

Nu ska jag ta och sova. Heeej daaaa




Jag kan säga att det lyste i ögonen på mig när jag fick sitta sådär och pyssla idag. Gud va jag limma och klistra. I love it.
Jag ska tamme tusan ner på stan och köpa hem massa papper och klister och fina pennor så kan jag och Devin sitta här hemma och pyssla. Och speciellt nu när de snart är JUL!!! Guuuuud va kul.
Nu ska jag tamme tusan köpa flörtkulor imorgon. Ja, det ska jag....

-Ska jag hjälpa dig skriva, Therese?
-Neeej, för i hellvete, låt bli!!! Fortsätt klipp du..


Jaa, Roger fick mest klippa under tiden vi pyssla. För skriva kan han då verkligen inte göra...


pluggpluggplugg

Hej på er.

Jag har fullt upp med allt jävla pluggande så jag har inte tid att skriva.

Men nu är jag äntligen klar så nu ska jag lugna ner mig lite. Jag har en sån sprängande huvudvärk så de är inte sant. Ska lägga mig nu.
Imorgon är vi ledig:) Och Devin ska vara på dagis tills kl 14. Gissa om jag ska vila????

Heeej

Ursinnig

Men visst är det hemskt underligt att när de försvinner något i hemmet så är de alltid kvinnnans fel att de är borta. Jag ljuger inte, de är alltid vårat fel.
Spelar ingen roll om de så är en snusdosa som är borta och jag inte ens snusar, så är de iaf mitt fel att den är borta....

Det va ungefär samma sak när man va liten och cykeln blev snodd fast man låste den. Pappa bler ursinnig och sa att jag kan omöjligt ha låst den ordentligt.
Men sen, när hans cykel blev snodd så va det ingen stor grej alls. Nej, då kunna han likom inte göra så mycket mer än att låsa cykeln tyckte han :)

Nyss va de ett par nycklar som va borta som jag aaaaldrig använder. Alltså, jag har inte en tagit i dom. Men likförbannat va de mitt fel att dom va borta. Roger stod här i hallen och gorma och skrek åt mig.
Tillslut hitta han dom där Devin har alla sina mössor.

Tack för mig!!


Pluggar

Fan alltså va mycket inlämningsuppgifter vi har nu .
Vi har knappt haft något under hela tiden också ska allt komma på engång:) Eller så är de kanske bara jag som skjuter upp de :P

Jag satt med musikuppgiften i tisdagskväll så den kan jag bocka av och alldeles nyss gjorde jag klar dramauppgiften. Mycket skönt. Nu är det bara rörelse och bild uppgiften kvar.
Sen har vi ju den stora utredande texten också kvar men den ska inte vara inne försn i början av November, så den hinner jag göra lite senare.

Nog om det.

Igår va jag och Devvan på öppna. lekte, sjöng och åt lite lunch där sen åkte vi hem till Jenny och Viggo så pojkarna fick sova lite. Satt där någon timme och surra om allt mellan himmel och jord:)
Efter att pojkarna vaknat åkte Jenny och hämta Tova och sen åkte vi upp till Maria och Milo och hälsa på. Blir ju inte alls lika ofta som förut som vi ses eftersom båda har andra saker att göra nu:) Vilket är hemskt synd för jag skulle kunna sitta där hela dagarna som jag gjorde förut och dricka kaffe och bara prata:)

Idag lämna jag Devin kl 8 på dagis och sen har jag bara legat i sängen med datorn i knät och pluggat.
Jo, jag va till Alex och låna en bok också och sen åkte jag och köpte thaimat och tog med hem. Sen la jag mig i sängen och forstatte plugga:)
Jag menar, de är ju så hårt och kallt att sitta på en stol i köket och plugga. Sååå de här funkar bra för mig :)


Imorgon åker vi till Sandviken. Cicki kommer ju hem från Philadelphia, USA, Så man lär ju tvunget dit och träffa henne och höra va hon har gjort i ett år nu :)
Sen ska jag bara plugga en jävla massa också...KUL

Nu ska jag äta en mandarin sen ska jag hämta Devin kl 15 och då ska vi förbi Alex med en bok som hon ska låna av mig. Sen ska vi nog handla lite som vanligt:)

Traderanördar

Jag hatar Tradera.

Jag lägger lite bud då och då på skor och dylikt åt Devin men varje gång är de alltid någon som lägger över såklart. Men de jag hatar med tradera är alla jävla tradera rävar som sitter och häckar framför datorn och väntar in i de sista på att lägga ett bud.
Som nyss tex. Då hade jag lagt ett bud på ett par höst skor åt Devin och det är ingen som har lagt ett högre bud utan jag har varit "ledande" i flera dagar.
Men tror ni inte att de är någon jävla idiot som lägger ett bud som är 5 kr över mitt när de återstår 2 minuter av auktionen.

Lika va de förra veckan när jag kom in av en slump på en sida där de va ett par jätte fina skor åt Devin, precis sånna som jag letar efter och då la jag ett bud när de återstod 5 min. Men självklart så va de ju någon som satt och lura och la ett högre bud när de va 2 min kvar.


Men de är tydligen så man ska jobba, som Roger sa.


Jag tror jag lär köpa ett par Kavat skor åt Devin. Jag lär ju aldrig vinna nån auktion på de där stället....

Metallica

Det här är den lyckligaste dagen sen Devin föddes. Jag är så sjukt glad att världens bästa band kommer att spela i Sverige i Mars.
Jag talar ju såklart om Metallica.
Jag blev så glad när jag hörde att dom skulle komma hit så jag nästan fällde en tår.

Det är såå sjukt.
Åh, så roligt. Jag dööööööör!!!!!!




Nu gäller de bara att vara as-taggad då biljetterna släpps så man hinner få några biljetter:)



Bilder!Bilder!Bilder!

Världens vackraste

Ni ser, jag skulle ha skrivit den där lappen till Devin´s dagis som jag prata om. "Luggen åt sidan"
Hahah.
Men han kanske är världens sötaste endå...:)

Sitter i favvostolen och tittat på favvodvd:n "Tomas och vännerna"


  
(Och nej Fagerlund, han är inte flottkopp i håret. Utan han är nybadad) :) hahah


Devin hjälper mamma att baka muffins..
 


...också hjälper Devin pappa med att kratta löv. (kratta? va är de för ord egentligen)
 


  


Också lite bilder från matchen mellan Sverige-Portugal som sågs på O¨learys.


  

Jag har ju inte skrivit nå om helgen så jag kanske gör de imorgon efter skolan om jag kommer ihåg de :)


Hej på er och Godnatt.

Vecka 4, Vemdalen

Då va de klart. Vecka 4 åker vi till Vemdalen. Fan va kul. Bokat och klart med barnvakt.
Börjar räkna ner NU...


Förra året i Vemdalen

Mycket nu..

Fan, jag är så jävla dålig på att blogga nu förtiden. Det finns inge tid över..

Nu ska jag åka och lämna Devie på dagis sen ska jag ta 10 tåget härifrån och sen blir de musikredovisning hela eftermiddagen.
Är väl hemma runt 18 tiden ikväll.

Ska försöka lägga upp lite bilder och skriva några rader senare ikväll.


Heeej

Idol

Jag blir snart galen på Idol.
Jag kan inte säga att dom sjunger dåligt men dom kan inte sjunga bra heller för den delen.

LarsE är kanske hur skön som helst men slaktade totalt den där underbara låten med James Blunt.
Loulou är hur världelös som helst. Hon verkar va i en annan värld när hon sjunger. Inte en tillstymmelse till engagemang. Jag skulle vela ha betalt om jag skulle behöva gå och se henne sjunga.
Johan, vilken liten dåre som bara står och skriker. Vilken 15 åring som helst kan "sjunga" sådär. Och rött läppstift, vad var de????

Meeen..

Anna var huuur underbar som helst. Ja, oj va bra hon var.
Alice va också mycket mycket bra.

Kommer inte ens ihåg hur resten av packet sjöng. Dom försvinner i mängden liksom..


Mycket gnäll nu. Men nu har jag iaf skrivit nåt:)










Att Eric Gadd har hållt på så pass länge som han har gjort är för mig ett mysterium. Han är så dålig...

Vättar på E4:an!

Visste ni att de springer "vättar" på E4:an, alldeles vid Hagsta? Så bli inte rädd om bilden drar åt något håll när ni kör förbi där. För då vet ni, att de är vättarna som inte vill ha er där...

Nåväl, denna vecka har börjat i en jävla fart.
Gårdagen bestod av en rörelseklass hela dagen. Huur roligt som helst. Vi hade redovisingar och lekte en massa lekar hela dagen. Riktigt kul va de. Våran studiegrupp bidrog med leken "spökboll" medans andra presentera "kräftfotboll", "hamburgaren" och "indiansmyg" osv. Gissa om vi hade träningsvärk idag? :) hahah

Idag hade vi en skrivaklass. Men för att ta allt från dagens början så försov jag och Devin oss. Jag hade alltså missat tåget så vi låg kvar i sängen och kolla på "tåget tomas" och mös en stund sen va de dags för frukost och sen begav vi oss till dagis. Efter jag lämnat Devvan tyckte jag att klockan gick ovanligt fort så jag kör i en jävla fart till resecentrum. Parkerar bilen, halvspringer upp för rulltrappan och precis när jag går ut på perrongen så går tåg-hellvete. Då va kl 08.48.
Jag funderar en bra stund på om jag ska ta nästa tåg som går kl 10 eller om jag ska ta bilen.
Jag tog bilen..
Väl där nere vart de massa prat av läraren. Lunch. Sen ännu mera prat, lite diskussioner och ännu mera prat.
Så va den här dagen...

Imorgon ska jag och Devin på öppna förskolan på förmiddagen sen ska vi möta upp Carro, Alex och Madde på CFL för genomgång av våran dryga jävla dramauppgift som vi har tills på torsdag.

Så nu fick ni lite uppdatering iaf:)


Lill-Gruvman är hemma igen

NUU är mitt hjärta hemma med mig igen :) Fan va man saknar han fast han bara varit bort lite mer än 1 dag :)


Imorgon ska vi ut och käka lunch hos Rogers föräldrar. Sen på eftermiddagen ska vi till Maria och Mille och träffa alla i föräldragruppen. Ska bli såå roligt :)





Riddar-Devin (undra vem han brås på?) :)


Nu ska jag lägga mig
tja

Ring ring...

Det HÄR nummret ringde mig igår. De va tydligen inte så bra läste jag :)
Jag svara bara o sen va de inte någon som sa nåt så då la jag på. Jag ringde aldrig upp för så nyfiken va jag inte.
Och tur va väl de :)







Vi ska ut och äta ikväll med Sofia och Micke. Får se vart vi hamnar efter de.
Nu är frågan hur vi ska ta oss ner på stan?!? Vi tänker inte gå för de regnar ju så förbannat. Och bilen låter vi va kvar här.
De lutar mot taxi...



Redovisning

Som jag skrev tidigare så hade vi redovisning av vår fältstudierapport. Det är alltid lika intressant innan man kommer dit eftersom man inte vet hur de hela kommer gå till. Om man liksom ska stå framför 100 pers i Valhall och snacka eller om de blir smågrupper.
Tur som de va vart det de sistnämnda. Så vi va ca 7 st, en från varje grupp också fick vi sitta och berätta om våra studiebesök på olika instutioner runt om i Gävle. De va faktiskt intressant. Vi skrev ner en del och lämna in pappret vi hade fått och sen va vi klar runt 10.30.

Etfer de tog vi en promenad ner på stan och käka lite wookade nudlar till lunch och sen tog vi den där förbannade ersättningsbussen hem. Som vanligt somna jag av en stund mellan hagsta och ljusne och vakna upp med joooordens nackvärk (?).

Och nu sitter man här...och klockan är bara 14.22. Haha, hela dagen framför mig ju.

Pappa kommer upp snart och ska ta Devin med sig hem . Som jag också sagt tidigare så ska ju Devin på badhuset med sin mormor och morfar imorgon och då va de bäst att åka idag så dom har hela dagen på sig imorgon att bada:)
Och sen kommer han inte hem igen försn på lördag middag.
Usch de blir ju förjävla tomt när inte Devin är hemma. Uscha...
Men dom här dagarna går fort.

Nej nu kommer nog pappa snart så vi ska bara dricka en kopp kaffe sen ska vi hämta Devin..

Hej på er..


Tidig morgon

Idag va jag uppe med tuppen. Madde skrev ett mess och väckte mig stracx föra 06:) Fast iofs hade jag vaknat när kl ringde prick 06 så de gjorede inte så mycket:)
Börjar iaf halv 9 nere i Gävle. Då är de redovining för våran fältstudie. Får se hur de går då..

Nej nu lär jag väcka Devie om jag ska hinna med han till dagis innan tåget går. Tjaaa då


Me&I

Idag va vi på öppna förskolan och lekte sen åkte jag och Jenny ner på stan och käka lite lunch. Pojkarna sov hela tiden så de va väldigt skönt lär jag säga:) haha

Nu ska jag åka och hämta upp Jenny sen ska vi till Jessica på Me&I. Hoppas jag hittar nå fint till Devvan.


Idag börjar Grey´s. De lär vi alla se:)

Hej da

RSS 2.0